9 Nisan 2014 Çarşamba

Hafta 6- Etkileşimli İçerik Tasarımı

Bu hafta, ders yazılımı geliştirme, yazarlık araçları ve türleri (template-based tools, timeline-based tools, object-based tools) hakkında okuduğum bilgilerin özetine ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu hafta  PowerPoint ile önceki haftalarda tasarımı gerçekleştirilen e-Öğrenme projesinin geliştirilmesine başlıyorum.


  • E-learning methodologies - A guide for designing and developing e-learning courses, 5. Preparing content, Sayfa: 90-100. (http://www.fao.org/docrep/015/i2516e/i2516e.pdf‎)
  • http://www.articulate.com/rapid-elearning/how-to-create-an-interactive-powerpoint-elearning-module/

Özet

Bir önceki yayınımda ADDIE modeli üzerinden giderek, hikaye panosunu özetleyerek tamamlamıştım. Bu hafta ise kaldığım yerden, eğitim yazılımı (courseware) kısmından devam ediyorum. 


İnteraktif e-dersler geliştirme ekibi tarafından yaratılmalı ve yazılımla birleştirilmelidir.  Yazılım üretmede bir çok yazarlık aracı vardır. Bu yazarlık araçları program bilgisine ihtiyaç duymadan e-öğrenme içeriği üretmeyi mümkün kılmaktadır. Fakat, grafik gibi medya elementleri esnasında medya editörlerin ihtiyaç duyulmaktadır.

3 tip yazarlık aracı vardır:

  • Şablon tabanlı (template based tools)
  • Zaman tüneli tabanlı (timeline based tools)
  • Nesne tabanlı (object based tools)
Yazarlık aracını seçerken de geliştime maaliyetini, istenen çıktıları, yaratıcı özgürlük ve topluluk göz önünde bulundurularak karar verilmelidir. 

Aşağıda powerpoint ortamında hazırladığım konu anlatımı-sayfalar arası geçiş ve menü öğeleri eklenmiş örnek dersimi bulabilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder